menu

Levering uitsluitend via dealers/vakhandel. Prijzen incl. B.T.W..

Grid List

Stel een Aflopende Directie in

1-9 of 42

Levering uitsluitend via dealers/vakhandel. Prijzen incl. B.T.W..

Grid List

Stel een Aflopende Directie in

1-9 of 42

Boegschroeven

De boegschroef en hekschroef zijn hulpmiddelen voor het manoeuvreren van de boot op lage snelheid. Als het schip weinig snelheid heeft, reageert het roer niet of nauwelijks. Boegschroeven kunnen dan een uitkomst zijn bij het afmeren.

Boegschroef in complete set

allpa levert XForce boegschroefsets compleet met motor, touchpad bedieningspaneel met kabel, polyester tunnel en zekering. Een joystick en hoofdschakelaar zijn optioneel. Er zijn twee verschillende modelreeksen: met riemaandrijving (boegschroef) en directe aandrijving (hekschroef).

Boegschroef inbouwen

Zelf een boegschroef inbouwen is alleen aan te raden indien de klant kennis van zaken heeft. Storingen tijdens het gebruik van boegschroeven en hekschroeven zijn bijna altijd te herleiden tot fouten en onnauwkeurigheden tijdens de inbouw. Het kiezen van de positie in het schip, het plaatsen van de tunnelbuis en de montage van de elektromotor hebben grote invloed op de mate waarop boegschroeven effectief kunnen werken. Deskundige montage van boeg- en hekschroeven is dan ook aan te bevelen.

Bedieningsgemak met boegschroeven

Tijdens het aanmeren en het passeren van sluizen kan het lastig zijn een boot te besturen, zeker als er een minder ervaren bemanning aan boord is of als er sprake is van sterke wind en/of stroming. Boegschroeven of hekschroeven maken het manoeuvreren eenvoudig en ook kleine stuurfouten kunnen gemakkelijk gecorrigeerd worden. Boegschroef bediening is extra gemakkelijk dankzij de bijbehorende touchpad, optionele draadloze afstandsbediening of joystick.

Index

Selecteer de eerste letter van het product waar u naar op zoek bent