menu

Binnenlagers & lagerbussen

Levering uitsluitend via dealers/vakhandel. Prijzen incl. B.T.W..

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-9 van 18

Levering uitsluitend via dealers/vakhandel. Prijzen incl. B.T.W..

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-9 van 18

Aandrijvingen, Lagers, Motorsteunen, Schroefassen

Om een scheepsmotor optimaal te laten functioneren, biedt allpa onder meer homokinetische aandrijvingen, trillingdempende motorsteunen, schroefassen in alle maten en binnen- en buitenlagers van hoge kwaliteit.

Homokinetische aandrijfas

Met een a-flex homokinetische aandrijving vermindert de productie van geluid en vibraties in de motor al met 90%. Deze aandrijving vereenvoudigt bovendien de motor/keerkoppeling installatie. Ook de uitlijnprocedure is relatief eenvoudig dankzij de zelfrichtende schroefas-klemnaaf. Er zijn verschillende typen homokinetische aandrijfassen verkrijgbaar voor motoren tot ca. 50 pk en vervolgens 80, 90, 170, 250 en 350 pk.

Lagers

Wij leveren diverse lagers, zoals zelfsmerende, zwevende binnenlagers, watergesmeerde binnen- en buitenlagers, en vaste binnenlagers van brons en neopreen. De lagers zijn geschikt voor assen met een doorsnede tussen 25 en 60 mm. Ook accessoires zijn verkrijgbaar, zoals een contra-flens, schroefaskoker, uithouder en lagerbussen in alle maten.

Flexibele en vaste motorsteunen

De allpa flexibele motorsteun voor motoren tot 350 pk heeft een kleine inbouwhoogte in combinatie met een relatief lange veerweg. De motorsteunen en trillingdempers vangen de vibratie van de motor goed op en sluiten aan bij verschillende motoropstellingen. Bijvoorbeeld met of zonder stuwdruklager of bij een beperkte inbouwhoogte. In onze online catalogus vindt u de exacte gegevens voor de maximale last per steun.

Schroefassen voor elk model

allpa levert schroefassen in een groot aantal maten qua lengte en asdoorsnede. Schroefassen worden steeds geleverd met dopmoer, zinkanode en spie. allpa dopmoeren met zinkanode zijn standaard voorzien van een rvs borgring. U kunt uw klanten daarnaast de keuze bieden uit een aantal complete schroefassystemen. Een compleet schroefassysteem omvat over het algemeen buitenlager, schroefas, dopmoer, schroefaskoker en binnenlager met dubbele keerring.

  • Professioneel advies
  • Korte levertijden
  • Ruime voorraad
  • Nieuwe, innovatieve producten
  • Goede prijs/kwaliteit

Index

Selecteer de eerste letter van het product waar u naar op zoek bent